Hummus ekspresowy

0 (0 ocen)

Śmiało mogę przyznać, że jestem już uzależniona od tej przepysznej pasty z ciecierzycy i tahini. Hummus uwielbiam podawać z pokrojonymi w słupki warzywami lub rozsmarować go na kromce domowego pieczywa. Z ciecierzycą z puszki danie przyrządzimy ekspresowo, gorąco polecam :)

Składniki:


  • 240 g (puszka) gotowanej ciecierzycy
    4 łyżki tahini
    ząbek czosnku
    łyżka oliwy z oliwek
    szczypta soli
    sok z połowy dużej cytryny
    80 ml zimnej wody

    mielona papryka do posypania przed podaniem

Hummus ekspresowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładki krem.

    Podajemy jako dip do warzyw lub jako dodatek do pieczywa.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy