Hreczniaki

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na hreczniaki mam od teściowej. Gotuję codziennie dla całej rodziny, w tym syna, synowej i dwóch wnuczek.

Składniki:

  • ● 25 dag kaszy gryczanej
    ● 2 jajka
    ● 30 dag białego sera
    ● 2 łyżki posiekanej zieleniny: szczypiorek, natka pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta do panierowania
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Hreczniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Hreczniaki 1. Kaszę gryczaną gotujemy
    na sypko i razem z twarogiem
    przepuszczamy przez maszynkę
    do mięsa.
  • Hreczniaki 2. Kaszę mieszamy z jajkami
    i zieleniną, doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • Hreczniaki 3. Formujemy małe kotleciki,
    obtaczamy w bułce tartej
    i smażymy na oleju z obu stron,
    aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować