HOT-DOGI SZYMONKA

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Mój Szymuś twierdzi, że to najlepsze Hot-Dogi na świecie :-)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 0.5 kilograma
    - woda ciepła: 0.75 szklanki
    - mleko ciepłe: 0.75 szklanki
    - drożdże: 5 dekagramów
    - cukier: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - parówki cienkie: 6 sztuk
    - przyprawa do pizzy: 2 łyżki
    - starty żółty ser: 5 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Hot-dogi szymonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, drożdże, wodę, mleko, cukier i sól starannie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość dodajemy oliwę z oliwek i ponownie mieszamy. Znów odstawiamy do wyrośniecia. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i posypujemy przyprawą do pizzy oraz żółtym serem. Ostrym nożem lub radełkiem dzielimy na 18 prostokątów. Na każdym układamy 1/3 parówki i dokładnie zlepiamy nadajac kształt walca. Układamy na blasze i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować