Hot dog domowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealny posiłek dla kogoś, kto lubi dużo i szybko zjeść. Ogromna bułka, smaczne frankfurterki i masa przepysznych dodatków. Wszystko to złączone w całość tworzy "niebo w gębie".

  • 15 min

Składniki:

  • 1 cebula
    1 ogórek kiszony
    1 papryka (świeża lub marynowana)
    żółty ser
    1 bagietka
    frakfurterki lub debrecynerki
    sól
    pieprz
    majeranek
    majonez
    musztarda
    ketchup

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Hot dog Przekąski

Hot dog domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przecinamy bagietkę na odpowiadającą nam długość i robimy w niej wycięcie w kształcie litery 'V'.
  • 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę ok.1 min.
  • 3. Szatkujemy ogórka i paprykę.
  • 4. Podgrzewamy kiełbaski w gotującej się wodzie ok. 4 min.
  • 5. Wnętrze bułki smarujemy majonezem i musztardą, oraz wykładamy je cebulą, ogórkami i papryką.
  • 6. Do środka wkładamy również kiełbaski, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
  • 7. Przykrywamy to warstwą żółtego sera, startego na grubych oczkach
  • 8. Polewamy ketchupem lub innym sosem, według uznania

Porady

Opcjonalnie możemy takiego hot doga zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż do lekkiego przyrumienia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować