Hit sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Przygotowanie ciasta kruchego rozpocznij od wymieszania suchych składników i wysypania ich na stolnicę. Do suchych składników dodaj margarynę i posiekaj. Żółtka wymieszaj z cukrem, dodaj do mąki i zagnieć ciasto.Ciasto podziel na dwie części 1/4 i 3/4 do większej części dodać kakao mniejszą część pozostaw białą. Ciasto wstaw do zamrażarki na ok 30 min.
MASA ŚMIETANKOWA:
Śmietanę wlej do wysokiego naczynia, dodaj wiórki kokosowe, cukier waniliowy oraz budyń. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, połączyć z masą śmietanową delikatnie wymieszać. Blachę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na spód blachy ścieramy ciemne ciasto, wylewamy masę śmietankową i ścieramy ciasto jasne.
pieczemy ok 50 min w temperaturze 180 stopni C
Komentarze