HISZPAŃSKA POLĘDWICZKA

0 (0 ocen)

  • 50 min

Polędwiczka wieprzowa do tego dużo warzyw...pysznie

  • 50 min

Składniki:

  • 80 dag polędwiczki wieprzowej
    sól,pieprz
    olej do obsmażenia
    opakowanie Mieszanki Warzyw po Hiszpańsku

Hiszpańska polędwiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poledwiczkę kroimy w grubsze plastry, nacieramy pieprzem i solą, na mocno rozgrzanym oleju obsmażamy zobu stron. Wykładany do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Warzywa wrzucamy na patelnię, doprawiamy dołaczoną mieszanką przypraw do warzywa po hiszpańsku. Obsmażamy, odcedzamy nadmiar tłuszczu. Wykładamy na polędwiczki do naczynia
    żaroodporneg. Zapiekamy ok 20 minut. Podajemy polędwiczki na warzywach polane ulubionym sosem. U mnie pieczarkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy