Herbatnikowiec z kremem budyniowym

4.5 (176 ocen)

Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień gdy herbatniki zrobią się wilgotne. Dla tych ,którzy lubią ciasta bez pieczenia.

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    mleko 0,5 l
    budyń śmietankowy 1 szt
    cukier 5 łyżek
    Bita śmietana
    kremówka 0,5 l
    cukier puder 3 łyżki
    żelatyna 3 łyżeczki
    herbatniki petitki
    czekoladowa posypka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Herbatnikowiec z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem; Na mleku ugotować budyń z cukrem i ostudzić.Margarynę utrzeć dodawać małymi porcjami zimny budyń i ucierać do uzyskania gładkiego kremu. Bita śmietana;zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno dodać namoczoną i rozpuszczoną letnią żelatynę i razem ubić. Na blasze ułożyć warstwę herbatników,krem budyniowy,warstwa herbatników ,bita śmietana i na górze obsypać czekoladową posypką.Ciasto schłodzić.blacha 25*36 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować