Herbatnikowe żabki

5 (142 ocen)

Deserek w sam raz dla naszych kochanych „żabek”. Szybki, tani i smaczny!

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    - 1 litr soku Kubuś zielonego,
    - Około 200 g herbatników,
    - 10 biszkopcików okrągłych,
    - 10 rodzynek,
    - Trzy budynie waniliowe


Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Herbatnikowe żabki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na soku gotujemy budyń. Połowę soku gotujemy, w drugiej rozpuszczamy budyń i zalewamy gotujący sok. Trzymamy na ogniu, do momentu rozklejenia skrobi.
    Herbatniku kruszymy delikatnie w dłoniach.
    W przygotowanych pucharkach lub szklankach układamy na przemiennie herbatniki, budyń, herbatniki i budyń.
    Z biszkoptów wycinamy od kieliszka oczy. Układamy je na deserze. Z rodzynek wykonujemy źrenice żabki.
    Usta wykonałam z pozostałości po biszkopcie z którego wycinane były oczy.
    Deser podajemy na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować