Herbaciany poncz z rumem

5 (194 ocen)

  • 15 min

Pyszna rozgrzewająca herbata z rumem o korzennym aromacie idealna na chłodne zimowe wieczory...

  • 15 min

Składniki:

  • 600 ml mocnego naparu z czarnej herbaty
    5 goździków
    kawałek kory cynamonowej
    3 łyżeczki cukru trzcinowego
    50 ml rumu
    4 łyżki syropu z malin
    2 łyżki świeżo wyciśniętgo soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Napoje Herbaty

Herbaciany poncz z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Napar z herbaty podgrzej w dzbanku z podgrzewaczem razem z goździkami kawałkiem kory cynamonowej oraz cukrem,wymieszać i odcedzić . Nastepnie do dzbanka wlać rum połączyć z syropem z malin i sokiem z cytryny.
    Goracy napar rozlać do szklaneczek i podawać. Idealny na zimowe chłodne wieczory.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbata Herbata Rum

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować