Herbaciany Poncz

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Mieszkam z mamą i synem.Gotowanie i pieczenie jest moją największą pasją.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 łyżki rumu
    7 łyżek koniaku
    łyżka czarnej herbaty liściastej
    3 cytryny
    1/2 szkl. cukru
    1/2 l białego półwytrawnego wina musującego
    1/2 l wody gazowanej
    kostki lodu
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Napoje Herbaty

Herbaciany poncz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Herbaciany poncz 1. Herbatę zalewamy szklanką wrzątku i parzymy ok.5 minut. Rozpuszczamy cukier. Studzimy, odcedzamy.
  • 2. Cytryny sparzamy. Jedną kroimy w ćwierćplasterki, pozostałe przekrawamy i wyciskamy sok. Mieszamy z koniakiem,rumem i herbacianym naparem. Schładzamy.
  • 3. Do napoju wlewamy wodę gazowaną i wino musujące.Wkładamy pokrojoną cytrynę i kostki lodu.

    Poncz będzie miał jeszcze ciekawszy smak i wygląd, gdy wzbogacimy go ćwierćplasterkami pomarańczy. Rum i koniak zastąpimy anyżówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koniak Rum Herbata Herbata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować