Herbacianek ciasto z toffi i kremem budyniowym pyszne i łatwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt:
Białka wraz z szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Do białek dodać żółtka i delikatnie wmieszać. Dodać przesianą mąkę mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Piec w temperaturze 180 stopni ok 40 minut.
2.Na krem:
Zrobić budyń.
Ciepłe masło ubić na puch i powoli dodawać budyń.
3.Przygotować polewę:
Margarynę rozpuścić na małym palniku, dodać cukier puder i łyżkę mleka i dokładnie wymieszać. Zdjąć z palnika i dodać kakao. Dokładnie wymieszać i odstawić żeby troszkę ostygło.
4.Przygotowanie ciasta:
Biszkopt posmaruj kremem budyniowym.
Na krem budyniowy nałóż herbatniki.
Następnie wyłóż masę toffi.
Ułóż kolejną warstwę herbatników i polewaj każdego z osobna delikatnie zaparzoną kawą.
Połóż kolejną warstwę, ale bardzo cieniutką kremu budyniowego.
Polej polewą i posyp orzechami bądź kokosem.
Komentarze