1.Ciasto:
Mąkę z margaryną posiekać nożem. Dodać cukier, proszek, żółtka i zarobić szybko ciasto.
Następnie podzielić je na 3 części. Do dwóch dodać kakao, a jedną pozostawić białą. Ciasto białe wyłożyć do formy (25/35 cm.) a dwa ciemne zamrozić.
2.Masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po żółtku, ciągle ucierając. Dodać resztę składników i zmiksować całość dokładnie.
3.Piana:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i kisiel - zmiksować na najniższych obrotach.
4.Przełożenie:
Spód wyłożyć jasnym ciastem. na to rozsmarować powidła
5.Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto ciemne
6.Nałożyć masę serową, a na nią pianę. Na wierzch zetrzeć druga część ciasta ciemnego.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
Komentarze