hamburgery pod pierzynką serową

0 (0 ocen)

  • 10 min

ulubione danie moich dzieci

  • 10 min

Składniki:


  • 0,5 kg mięso mielone,
    pieprz,
    Sól,
    4 zabki czosnek,
    1 szt jajko,
    25 dkg ser zółty,
    6 szt jajko,

Hamburgery pod pierzynką serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do mięsa mielonego dodajemy przyprawy oraz zgnieciony czosnek i jajko wszystko razem wyrabiamy na jednolitą mase i formujemy hamburgery smazymy z obu stron na tłuszczu następni na każde rozbijamy po jednym jajku i smażymy z obu stron by jajko sie ścieło i ścieramy na wierzch starty ser i lekko podsażamy na przykrytej patelni na wolnym ogniu by ser sie rozpuścił

Porady

jeżeli masa jest rzadka mozemy dodac kilka łyż bułki tartej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy