Hamburgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te domowej roboty są pyszne i mniej kaloryczne niż kupne.

Składniki:

  • ● 2 bułki
    ● 2 liście sałaty
    ● pomidor
    ● 2 ogórki konserwowe
    ● 20 dag mielonej wołowiny
    ● jajko
    ● kromka chleba
    ● łyżka mąki
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki keczupu
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia

Hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora i sałatę myjemy
    i osuszamy. Pomidora i ogórki
    kroimy w plastry.
  • 2. Do mięsa wbijamy jajko
    i wkruszamy miękisz chleba.
    Mieszamy. Doprawiamy solą,
    pieprzem i przyprawa uniwersalna. Dłonie
    oprószamy mąką i formujemy płaskie kotlety. Smażymy ok.
    7 minut z obu stron na oleju.
  • 3. Bułki przekrawamy na pół.
    Przekładamy sałatą, kotletem,
    pomidorem i ogórkami. Oprószamy
    przyprawami. Smarujemy
    majonezem i keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy