Hamburgery

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Na co dzień gotuję dla dość licznej rodziny: rodziców i pięciorga rodzeństwa.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 7 bułek do hamburgerów
    ● 1/2 kostki masła
    ● 3 ogórki kiszone
    ● 7 plastrów sera topionego
    ● 3 jajka
    ● 7 plastrów mortadeli
    ● olej do smażenia
    ● bułka tarta
    ● keczup
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Hamburgery

Hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mortadeli zanurzamy
    najpierw w rozkłóconych
    jajkach, a następnie obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy
    na rozgrzanym oleju z obu
    stron na jasnozłoty kolor.
  • 2. Bułki nacinamy w poprzek
    prawie do końca, ale nie przekrawamy.
    Środki cienko smarujemy
    masłem.
  • 3. Ogórki kroimy w plasterki.
    Do każdej bułki wkładamy po
    kotlecie z mortadeli, plastrze
    sera topionego i po kilka plasterków
    ogórka. Polewamy
    keczupem. Bułki układamy na
    wyłożonej folią aluminiową
    blasze. Pieczemy 10 minut
    w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować