Halloweenowy tort dyniowy wg projektu ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynię zetrzeć na tarce i osuszyć papierowym ręczniczkiem z nadmiaru soku. Ubić jajka, dodać cukier i rozpuszczony wystudzony tłuszcz, połączyć z przesianą mąką z proszkiem, sodą i cynamonem. Na koniec dodać starta dynię i delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ciasto wygładzić i wstawić do piekarnicza na około 60 min. w temp. 170 stopni.
2.Wystudzone ciasto udekorowałam wg projektu mojej córki Ani:)
Układamy biszkopty, polewamy ciemną czekoladą, dodajemy oczy, żelki glizdy i duchy z białej czekolady rozpuszczonej z odrobiną mleka. Ostatnie pociągnięcia za pomocą cukrowych pisaków i gotowe:)
Komentarze