Halibut z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę rozmrozić,oskrobać pod bieżącą wodą,osuszyć ręcznikiem .
2.Porcje ryb ponacinać z obu stron.W nacięcia powciskać drobno pokrojone pomidory,skropić sokiem z cytryny.Doprawić solą ,pieprzem oraz posypać lubczykiem i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
3.Całość przykryc folią aluminiową i piec w rozgrzanym piekarniku 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 20 minut.Po upływie tego czasu odkryć rybe , jeszcze chwilę zapiec i gotowa do podania :) Smacznego...
4.Podajemy z ulubionymi dodatkami,ja podałam z ziemniakami surówka z młodej kapusty :)
Porady
* proszę pamiętać że każdy piekarnik jest inny i czas pieczenia ryby może być dłuższy lub krótszy.
Komentarze