Halibut w panierce ziołowej

4.5 (178 ocen)

Nie przepadam za panierowanymi rybami ale halibut okazał sie pyszny i soczysty :-)

Składniki:

  • 400g halibuta
    1 szklanka bułki tartej
    3 łyżeczki czosnku granulowanego
    2 łyżeczki suszonego tymianku
    3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    olej rzepakowy do smażenia
    sok z połowy cytryny
    sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania . . .
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Halibut w panierce ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić,oczyścić,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym,przekroić na na pół żeby były dwa kawałki.
  • 2. Do pojemnika/miski wsypać bułkę dodać czosnek,tymianek,pietruszkę i wszystko wymieszać.
  • 3. Porcje ryb skropić cytryną,posolić,popieprzyć z wszystkich stron.
  • etapy przygotowania 4. Na patelni rozgrzać olej,panierować rybę i smażyć na wolnym ogniu z wszystkich stron.Odsączyć na ręczniku papierowym i można podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Halibut Pietruszka Tymianek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować