Halibut w panierce z marchewki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

  • 60 min

Składniki:

  • 800 g halibuta
    1 cebula
    600 g marchewki
    3 jajka
    1 łyżka pieprzu cytrynowego
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia

Halibut w panierce z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Halibuta filetujemy, usuwamy skórę i razem z cebulą mielimy. Mięso doprawiamy pieprzem cytrynowym, formujemy kotlety.
    Marchewki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą „oblepiamy” kotlety rybne. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy