Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.
60 min
Składniki:
800 g halibuta
1 cebula
600 g marchewki
3 jajka
1 łyżka pieprzu cytrynowego
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Halibut w panierce z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Halibuta filetujemy, usuwamy skórę i razem z cebulą mielimy. Mięso doprawiamy pieprzem cytrynowym, formujemy kotlety.
Marchewki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą „oblepiamy” kotlety rybne. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Komentarze