Halibut na sposób francuski

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis mam od dawna. Dzisiaj robiłam pierwszy raz. Polecam !

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - halibut (( dzwonka )): 2 sztuki
    - tarta bułka ((do obtaczania )): 2 łyżki
    - mleko: 0.25 szklanki
    - ser żółty (( ostry w smaku )): 5 dekagramów
    - oliwa (( do smażenia )): 3 łyżki
    - masło: 2 łyżki

Halibut na sposób francuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyścić i umyć osączyć na papierowym ręczniku.Pokroić na porcje dzwonka. Posolić i dodać odrobinę pieprzu. Namaczać w mleku obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor. Usmażone przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego. Dodać masło i posypać startym serem. Nakryć pokrywką i zapiekać w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy