Halawa z kaszy manny

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

To słodki przysmak z diety mojego syna Marcina, który jest wegetarianinem. Zajada się nim i na śniadanie, i na deser.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1 szkl. kaszy manny
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 3/4 kostki masła
    ● 2,5 szkl. mleka
    ● 2 łyżki rodzynek
    Do dekoracji
    ● kilka suszonych moreli
    ● łyżka rodzynek
    ● 2-3 łyżki suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Halawa z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Halawa z kaszy manny 1. Z cukru robimy karmel. Dodajemy
    bakalie, zalewamy mlekiem
    i zagotowujemy
  • 2. W drugim garnku roztapiamy
    masło. Wsypujemy kaszę i prażymy
    na złoty kolor.
  • 3. Kaszę wsypujemy do karmelu,
    gotujemy ok. 5 minut,
    cały czas mieszając. Studzimy.
    Dekorujemy bakaliami
    i żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować