HA-NOI

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

czyli suróweczka wietnamska do potraw azjatyckich i nie tylko :) taką samą podają w restauracjach wietnamskich, chińskich itp.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 główka (ok 2,5 kg) białej kapusty
    2 średnie marchewki
    3 łyżki oliwy
    4 łyżki octu
    3 łyżki cukru
    1 łyżka sosu sambal oelek
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ha-noi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Wszystkie składniki dawać do miski. Kapustę poszatkować. Marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Schłodzić.

Porady

Czosnek i sos sambal oelek dodawają charakterystycznego smaku tej surówce więc proszę niczym innym ich nie zastępować. Czosnek świeży!!! a nie granulowany lub w kosteczce. Można podawać do dań kuchni azjatyckiej jak i do mięsa jako jarzynkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kapusta Sambal oelek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować