Gyros w cieście francuskim

4.5 (141 ocen)

Smakuje wyśmienicie na ciepło i zimno.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 pojedyńcze piersi z kurczaka
    2 cebule
    4 ogórki konserwowe
    4 kawałki papryki konserwowej
    żółty ser
    przyprawa go gyrosa
    majonez, keczup, przyprawa uniwersalna, jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gyros Zapiekanki

Gyros w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Na wierzchu układamy kratke. 1. Mięso kroimy w kostke, smażymy z dodatkiem przyprawy do gyrosa.Ogórki kroimy w grubszą kostke,
    papryke w paseczki. Papryke i ogórka zostawiamy na sitku. cebule kroimy w grubszą kostke. Forme do tarty wykładamy
    ciastem (troche ciasta zostawiamy na wierzch), na wierzchu układamy ostudzone i odsaczone z tłuszczu mięso,smarujemy
    majonezem i polewamy keczupem, następnie ukadamy warstwe cebuli, papryki i ogórków,posypujemy przyprawa uniwersalna, smarujemy majonezem
    i keczupem, posypujemy startym serem. Reszte ciasto kroimy w paski i układamy na wierzchu z nich kratke,
    smarujemy roztrzepanym jajkiem. Zapiekamy 30 min w tem.200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować