Uwielbiam przerabiać różne przepisy i tworzyć własne, niepowtarzalne dania. Gotowanie i eksperymenty w kuchni to moja pasja. Dobrze, że mój mąż nie jest tradycjonalistą.
Składniki:
2 – 3 filety z kurczaka, przyprawa „gyros”, pomidor (1 lub 2), zielony ogórek, śmietana 18 % (kilka łyżek)
1.1. Mięso kroimy w paseczki. Dodajemy sporo przyprawy do gyrosa. Mieszamy tak długo aż przyprawa dokładnie przywrze do mięsa. Smażymy kilka minut.
2. Pomidora kroimy w kostkę, ogórka w półplasterki (księżyce). Dodajemy śmietanę i na koniec mięso odsączone z tłuszczu. Mieszamy składniki.
3. Do tego można podać ziemniaki (z wody, smażone, pieczone) lub frytki. Bagietka z masłem ziołowym albo czosnkowym też pasuje do tego dania.
Komentarze