• Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie jet podawane na wiele sposobów, ja jednak lubię z sosem czosnkowo koperkowym frytkami i surówka:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udziec z indyka bez kości: 500 gramów
    - przyprawa do gyrosa: 1 sztuka
    - olej do smażenia (to składniki które potrzebujemy do przygotowania mięsa): 1 sztuka
    - jogurt naturalny(maly): 1 sztuka
    - jogurt grecki(mały): 1 sztuka
    - sól i pieprz do smaku: 1 sztuka
    - ocet winny: 1 łyżeczka
    - koperek zielony: 1 pęczek
    - czosnek (to były składniki sosu): 2 ząbki
    - olej do smażenia: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku robimy sos do mięsa:
    oba jogurty mieszamy dodajemy ocet, sol, pieprz, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek - wszystkie składniki mieszamy:)
  • 2. mięso kroimy najlepiej w cienkie paski, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, dosłownie szczypta soli i pieprzu - mieszamy
  • gyros 3. smażymy nasze mięsko na patelni ( ja lubię na grillowanej)dodajemy frytki, surówkę
    i mamy gotowe danie:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować