1.Na początku zajmiemy się mięsem...
Kroimy mięso wdrobną kostkę,zmażymy ok 30 min w głębokim garnku.
Gdy mięso się ładnie zarumieni dodajemy cebule,posiekaną w paski.
Następnie dodajemy papryke(może być konserwowa lub świeża),
,którą również kroimy w cienkie plastry.Na końcu dodajemy kukurydze z puszki i wszystko smażymy na małym ogniu ok 20-25 min.Przyprawiamy szczyptą kucharka oraz przyprawą do gyrosa.
Sosy:łagodny,czosnkowy
Łagodny-w miseczce mieszamy mały jogurt naturalny z dwiema łyżeczkami majonezu oraz z keczupem (ok 5 łyżeczek)szczypta soli,wszystko mieszamy.
Czosnkowy-w miseczce mieszamy mały jogurt naturalny,2 łyżki majonezu,wyciskamy 2 ząbki czosnku,siekamy drobno nać pietruszki i przyprawiamy szczyptą soli.
Surówka-kroimy kapustę pekińską w paski,pomidory,świeży ogórek,kukurydza oraz cebulka.
Ryż -1 saszetka na osobę.
Komentarze