Gulaszowa z mięsem mielonym

4.47 (166 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • •300 mięsa mielonego wołowego
    •2 czerwone papryki
    •200 g pieczarek
    •1 puszka fasoli czerwonej
    •1 puszka pomidorów krojonych
    •4 duże ziemniaki
    •1 cebula
    •3 marchewki
    •1 ząbek czosnku
    •1 mały koncentrat pomidorowy
    •Sól i pieprz
    •1 łyżeczka majeranku
    •3 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    •3 liście laurowe
    •6 ziaren czarnego pieprzu
    •1/3 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.47 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Gulaszowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sporego garnka wlać łyżkę oliwy i smażyć rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawać warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paseczki surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroić w pocięte w półksiężyce. Wycisnąć ząbek czosnku. Wszystkie warzywa podsmażyć przez 5 minut mieszając. Dodać puszkę krojonych pomidorów.

    Przyprawić wszystko 1 łyżeczką majeranku, 3 łyżeczkami słodkiej papryki, szczyptą kminku, 3 listkami laurowymi, 6-7 ziarnami czarnego pieprzu, 1/3 łyżeczki ostrej papryki solą i pieprzem do smaku.

    Garnek uzupełnić wodą do poziomu warzyw. Gotować 35 minut. Następnie dodać cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotować jeszcze 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować