Gulaszowa z fasolka

4.5 (172 ocen)

  • 35 min

Bardzo smaczne i pozywne danie jednogarnkowe

  • 35 min

Składniki:

  • 50dag miesa gulaszowego, 3 ziemniaki, 2 zabki czosnku, cebula, 2marchewki, , 25dag fasolki szparagowej , , 2lyzki przecieru, , lisc laurowy, sol, pieprz, 3lyzki smietany , 1,5l bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulaszowa z fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miesi, cebule,czosnek i marchewke pokroic w kostke, podsmazyc na oleju, przelozyc do wiekszego garnka, zalac bulionem . Dodac ziemniaki pokrojone w kostke, fasolke i przyprawy.Gotowac na wolnym ogniu ok1,5godziny. Dodac przecier,doprawic do smaku i zagotowac. Na koniec zagescic smietana.

Porady

Bulion mozna przyrzadzic z kostki rosolowej , lub wykorzystac pozostaly rosol z poprzedniego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować