• Gulaszowa z fasolka

    Dodane przez: iza22

  • Bardzo smaczne i pozywne danie jednogarnkowe

  • Składniki

    50dag miesa gulaszowego, 3 ziemniaki, 2 zabki czosnku, cebula, 2marchewki, , 25dag fasolki szparagowej , , 2lyzki przecieru, , lisc laurowy, sol, pieprz, 3lyzki smietany , 1,5l bulionu

  • Sposób przygotowania

    1.

    Miesi, cebule,czosnek i marchewke pokroic w kostke, podsmazyc na oleju, przelozyc do wiekszego garnka, zalac bulionem . Dodac ziemniaki pokrojone w kostke, fasolke i przyprawy.Gotowac na wolnym ogniu ok1,5godziny. Dodac przecier,doprawic do smaku i zagotowac. Na koniec zagescic smietana.

  • Rady

    Bulion mozna przyrzadzic z kostki rosolowej , lub wykorzystac pozostaly rosol z poprzedniego dnia.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Przepis nie ma słów kluczowych:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: iza22

iza22 5

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-05-16T15:29:40+02:00

511 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »