Gulasz ze schabu z pieczarkami i kiszonym ogórkiem

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

zapraszam:)

Składniki:

  • 400 g schabu bez kości
    1 cebula
    1 marchewka
    1 kiszony ogórek
    150 g pieczarek
    1 łyżka mąki
    1 łyżka domowego smalczyku
    1 łyżeczka kozieradki
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka różowej soli
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz ze schabu z pieczarkami i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso wymieszać z mąka i przyprawami 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski i dodać wszystkie przyprawy poza ostrą paprykę. Wymieszać. Dodać mąkę i ponownie wymieszać.
  • marchewkę i cebulę zeszklić 2. Cebulę pokroić w małą kostkę. W rondlu roztopić smalczyk i wrzucić cebulę oraz startą marchewkę ( na dużych oczkach). Zeszklić. Dodać paprykę mieloną i dobrze wymieszać.
  • dodać pieczarki 3. Wrzucić mięso i smażyć chwile aż się zrumieni. Co chwilę mieszać aby się nie przypaliło. Wlać około szklanki wody, przykryć i zmniejszyć ogień. Dusić do miękkości.
    Mniej więcej w połowie duszenia dodać pokrojone na ćwierć plasterki i dusić dalej. Z ogórka wydrążyć nasiona i pokroić w małą kostkę. Dodać go do garnka i dusić jeszcze około 5 minut. Gulasz gotowy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować