Gulasz ze schabu

4.99 (197 ocen)

pyszny obiadek...

Składniki:

  • - 500 g schabu
    - 1 cebula
    - sól, pieprz
    - przyprawa do gulaszu
    - olej do smażenia

    - pół szklanki zimnej wody
    - czubata łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gulaszu. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć mięso i smażyć do zrumienienia, następnie cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa, smażyć jeszcze chwilkę. Wlać szklankę wody i dusić do miękkości mięsa, co jakiś czas podlewając wodą. Gdy mięso będzie miękkie zagęścić wodą rozmieszaną z mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować