Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

4.5 (176 ocen)

  • 40 min

Ten gulasz z żołądków drobiowych na pewno zachwyci wszystkich smakoszy podrobów. Lekko pikantny sos dodaje charakteru całej potrawie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    25 dag pieczarek
    2 cebule
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka śmietany 18%
    3 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    przyprawy: sól, pieprz, majeranek, maggi
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyszczamy i starannie myjemy. Zalewamy wodą i gotujemy 20 min. Po tym czasie żołądki odcedzamy i ponownie myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, dodajemy ziele i liście laurowe. Gotujemy ok godzinę na niewielkim ogniu.
  • 2. W tym czasie cebulę kroimy, szklimy na oleju. Pieczarki kroimy dodajemy do cebulki i smażymy do momentu odparowania wody. Pieczarki i cebulę dodajemy do żołądków, dodajemy paprykę , doprawiamy sola i pieprzem. Gotujemy ok 20 min. Na koniec zagęszczamy mąką i śmietaną. Doprawiamy maggi i majerankiem.
  • 3. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować