Gulasz z żołądków drobiowych z papryką i majerankiem

4.5 (143 ocen)

Przepis autorstwa mojej mamy. Często sięgam po niego ponieważ mój mąż i syn uwielbiają to danie.

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    2 duże czerwone papryki
    2 kostki drobiowe
    mąka wg potrzeby
    Przyprawy:
    sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych z papryką i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki zagotować. Powstający "szum" zdjąć łyżką cedzakową. Przyprawić solą, pieprzem, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Dodać kostki drobiowe.
  • 2. Gdy żołądki zmiękną wyjąć je z garnka i pokroić w plastry. Wrzucić z powrotem i dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę. Gotować ok. 10-15 min.
  • 3. Dodać zawiesinę z mąki oraz majeranek. Gotować chwilę, aż gulasz zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować