Gulasz z żołądków drobiowych na ostro

4.5 (153 ocen)

Pyszny gulasz na ostro, który można zjeść z każdym zestawieniem np; pieczywem, różnymi kaszami, makaronem, pampuchami itd. Polecam zwłaszcza jesienią i zimą na rozgrzanie.

Składniki:

  • 450-500 g żołądków drobiowych oczyszczonych
    1 duża cebula
    2 marchewki
    przyprawa do gulaszu
    pieprz cayenne
    sól
    pieprz świeżo mielony
    2-3 ząbki czosnku
    pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
    1,5 szklanki wody + kostka bulionowa
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki opłukać, osuszyć i pokroić na drobne kawałki lub paski. Wodę zagotować, dodać kostkę bulionową, żołądki, liść, ziele i marchewkę pokrojoną w kosteczkę. Gotować do miękkości mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem na odrobinie oleju. Dodać do wywaru wraz z przyprawami. Gdy gulasz będzie gotowy, warzywa i mięso miękkie to na koniec dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z łyżką zimnej wody. Całość energicznie zamieszać i zagotować. Podawać z ulubionymi surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować