Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Żołądki myjemy i zalewamy wodą na 15 min.
2. Następnie kroimy na 4 części.
3. Na patelnię wlewamy 4 łyżki oliwy i jak już się oliwa rozgrzeje wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę.
4. Gdy cebulka się zeszkli wrzucamy wcześniej pokrojone żołaki.
5. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, zielem angielskim, liściem laurowym, ziarenkami pieprzu i wrzucamy na końcu kostkę rosołową. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć przez około 20 min. od czasu do czasu mieszając.
6. Gdy żołądki już są miękkie możemy zaklepać gulasz na pół szkl. wody dodając 2 łyżki mąki.
7. Gulasz jest gotowy do jedzenia. Smacznego
Porady
Gulasz świetnie smakuje podając go z ziemniakami bądź kaszą i z ogórkiem kiszonym.
Komentarze