Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (168 ocen)

Gulasz jest bardzo delikatny i smaczny.

Składniki:

  • 0,5 kg żoładków

    2 duże cebule

    4 ziarenka ziela angielskiego

    4 ziarenka piepru

    4 szt. liścia laurowego

    kostka rosołowa

    łyżeczka papryki słodkiej

    sól, pieprz

    oliwa

    zaklepka:

    0,5 szkl. wody

    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żołądki myjemy i zalewamy wodą na 15 min.

    2. Następnie kroimy na 4 części.

    3. Na patelnię wlewamy 4 łyżki oliwy i jak już się oliwa rozgrzeje wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę.

    4. Gdy cebulka się zeszkli wrzucamy wcześniej pokrojone żołaki.

    5. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, zielem angielskim, liściem laurowym, ziarenkami pieprzu i wrzucamy na końcu kostkę rosołową. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć przez około 20 min. od czasu do czasu mieszając.

    6. Gdy żołądki już są miękkie możemy zaklepać gulasz na pół szkl. wody dodając 2 łyżki mąki.

    7. Gulasz jest gotowy do jedzenia. Smacznego

Porady

Gulasz świetnie smakuje podając go z ziemniakami bądź kaszą i z ogórkiem kiszonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować