Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Podroby nie są drogie,a można z nich zrobić na prawdę świetne danie. Polecam gulasz z żołądków drobiowych.Lubi go nawet mój4-letni synek.

Składniki:

  • ● 1 kg żołądków drobiowych (np. gęsich, indyczych lub innych)
    ● 40 dag cebuli
    ● kilka ząbków czosnku
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
    ● 1-2 kiszone ogórki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • umyte żołądki 1. Żołądki myjemy, oczyszczamy,
    przelewamy wrzątkiem
    i kroimy w mniejsze kawałki.
  • kiszone ogórki pokrojone w kostkę 2. Kiszone ogórki obieramy
    i kroimy w drobną kostkę. Cebule
    i czosnek obieramy i drobno
    kroimy (czosnek możemy rozgnieść
    w prasce).
  • składniki smażone na patelni 3. Na patelni rozgrzewamy olej,
    wkładamy cebule z czosnkiem
    i podsmażamy. Dodajemy żołądki,
    ogórki, wlewamy kilka łyżek wody, doprawiamy solą
    i pieprzem. Mieszamy. Patelnię
    przykrywamy i dusimy gulasz na
    małym ogniu ok. godziny.

Porady

Jeśli lubimy bardziej pikantne potrawy, do gulaszu możemy dodać odrobinę curry. Aby żołądki były bardziej chrupiące, gotowy gulasz możemy wstawić na 20 minut do gorącego piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować