Gulasz z żołądków drobiowych

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Moja propozycja na obiad, czasem z niczego można szybko przygotowaćsycący posiłek.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Żołądków drobiowych: 1 kilogram
    - margaryna: 125 gramów
    - Przyprawy ( sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona): 1 łyżeczka
    - mąka: 3 łyżki

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Żołądki myjemy osuszamy oprószamy przyprawami wg. Własnego uznania,
    podsmażamy na margarynie cały czas mieszając, gdy są już podsmażone
    dodajemy przegotowanej wody tak, aby całe żołądki się zanurzyły i
    dusimy do miękkości. Następnie dodajemy 3 łyżki mąki mieszamy
    trzepaczka i czekamy az się zagotuje wszystko razem i zgęstnieje.
    Podajemy z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy