Gulasz z żołądków indyczych

4.48 (161 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Myślę że posmakuje niejednemu ;)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * 0,5 Kg żołądków
    * 1 duża cebula
    * 2 liście laurowe
    * 3 ziela angielskie
    * przyprawa uniwersalna
    * pieprz
    * olej
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków indyczych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki dokładnie umyć i wrzucić do garnka z wodą.
    Podgotować ok 30 min.
  • 2. Wyjąć do ostudzenia następnie pokroić drobno.
    W rondelku rozgrzać tłuszcz oraz zeszklić posiekaną cebulę i pokrojone żołądki.
    Dodać liście, ziele doprawić przyprawa uniwersalna i pieprzem.
  • 3. Całość zalać wodą z ugotowanych wcześniej żołądków i dusić pod przykryciem ok 30-40 min.
  • 4. Podawać z kaszą .

Porady

Do zagęszczenia sosu można użyć wodę + mąkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować