gulasz z zieloną fasolką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne, proste danie dla wielbicieli gulaszu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego lub sarniny
    2 łyżki curry
    ok. 100 ml sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    liść laurowy
    2-3 ziela angielskiego
    1 kg zielonej fasolki (szparagowa, mamut lub płaskostrąkowa) może być mrożona
    3-4 łyżki sklarowanego masła
    2 kieliszki koniaku

Gulasz z zieloną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, marynujemy w curry, i sosie sojowym i zgniecionym czosnkiem. Mięso dusimy na maśle, dodajemy ziele i liść laurowy, podlewamy koniakiem po ok. 15-20 dodajemy fasolkę i dusimy kolejne 20 minut, aż fasolka będzie miękka.

Porady

Danie doskonale smakuje z kuskusem lub kaszą jaglaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy