Gulasz z wołowiny na czerwonym winie -poezja smaku ....

4.5 (169 ocen)

  • 15 min

Jest pyszny, długo sie dusi ale warto dla tego smaku ...

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego na gulasz (pokroić w kostkę)
    3-4 gałązki seler naciowy
    0,5 litra bulionu wołowego
    1 cebula
    1 opakowanie pomidory bez skórki klasyczne
    0,5 litra wina wytrawnego czerwonego
    1 marchew duża
    oliwa
    mąka
    tymianek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z wołowiny na czerwonym winie -poezja smaku .... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić obtoczyc w mące i usmażyć na duzym na oliwie ok. 2-3 łyżki ogniu na rumiano, następnie odsączyć na ręczniku papierowym.

    Na reszcie tłuszczu podsmażyć: cebulę pokrojoną w piórka, marchew w krążki oraz seler w plastry. Dolać wino do warzywa, doprowadzić do wrzenia ,nastepnie odparować połowę wina, dodać mięso, bulion, pomidory przyprawy ...i dusić ok 3 godziny do miekości mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować