Gulasz z wątróbki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Jestem na emeryturze. Moje pasje to gotowanie i uprawa ogródka. Mąż Jerzy lubi mięsne obiady, zaś syn Marcin woli zapiekanki.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 30 dag wątróbek drobiowych
    ● 2 kolorowe papryki
    ● 30 dag pieczarek
    ● 2 cebule
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● 1/2 op. śmietany 18-proc.
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Gulasz z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę. Papryki myjemy,
    przekrawamy na pół i usuwamy
    gniazda nasienne. Miąższ
    również kroimy w kostkę.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy,
    następnie kroimy w plastry.
    Wątróbki myjemy, usuwamy
    błonki i osuszamy papierowym
    ręcznikiem kuchennym.
    Kroimy w niewielką kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Wkładamy kolejno cebulę,
    paprykę, pieczarki i wątróbkę.
    Mieszamy i gotujemy pod
    przykryciem do miękkości.
  • 4. Do gulaszu wlewamy śmietanę.
    Doprawiamy do smaku
    przyprawa uniwersalna i pieprzem. Mieszamy
    i jeszcze chwilę dusimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować