Gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso usmażyć w całości, podlewając co jakiś czas wodą, dodać liść laurowy i ziela angielskie. Gdy będzie usmażone pokroić w kosteczkę, wrzucić do rondelka.
2.Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę, kolejno usmażyć z dodatkiem tłuszczu na patelni.
3.Pomidora sparzonego ze skórki pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę ( w przypadku małej ilości sosu – dolać rosołu (gdy go posiadamy, w przypadku jego braku wystarczy woda lub woda z kostką rosołową).
4.Usmażone warzywa wrzucić do mięsa.
5.W garnuszku rozmieszać mąkę z małą ilością wody, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, zahartować sosem, wlać do gulaszu. Doprawić solą, vegetą, pieprzem, magą, ostrą papryką, ziołami.
Komentarze