Gulasz z warzyw i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.na rozgrzanej oliwie podsmażyć z 5 minut marchew pokrojoną w talarki co jakiś czas mieszając - do marchwii wsypać opłukane różyczki kalafiora i podsmażać wszystko z 3 minuty
2.następnie dodać pokrojone pieczarki z cebulą, wszystko wymieszać i podsmażać z 5 minut mieszając
3.dodać pokrojone w półtalarki cukinie ze skórką, paprykę czerwoną pokrojoną i podsmażać z 5 minut mieszając
4.dodać pokrojony czosnek, sól ziołową, paprykę ostrą mieloną i wszystko wymieszać - wlać z 3/4 szklanki wody i pod przykryciem dusić z 15 minut - po 10 minutach zdjąć pokrywkę i na większym ogniu gotować do odparowania części wody.
5.na koniec wsypać posiekany pęczek koperku i wymieszać
Komentarze