Gulasz z szynki z warzywami

4.5 (179 ocen)

Upały, upałami, ale jeść trzeba :)

Składniki:

  • 0,5 kg szynki wieprzowej
    0,5 kg fasolki
    0,3 kg pieczarek
    1 czerwona papryka
    1-2 ogórki małosolne
    1 cebula
    sól, pieprz
    słodka papryka, chili
    2 łyżki łagodnej pasty paprykowej
    listki oregano i bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Szynki

Gulasz z szynki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z przyprawami 1. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, posypać przyprawami, dodać pastę paprykową, podsmażyć, a następnie zalać wrzątkiem i przykryć. Dusić aż mięso zacznie mięknąć.
  • z fasolką 2. Do mięsa dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę.
  • z pieczarkami i papryką 3. Po około 5 minutach dodajemy pokrojone pieczarki, ogórki i paprykę. Mieszamy, przykrywamy i dusimy aż warzywa się ugotują. Dodajemy porwane listki ziół i przyprawiamy do smaku. Gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować