Gulasz z szynki wieprzowej

4.49 (169 ocen)

Idealny na obiad

Składniki:

  • Składniki :

    400-500g szynki wieprzowej bez kości,
    1 cebula,
    4 marchewki,
    1 łyżka mąki,
    1 łyżka wędzonej papryki,
    2 liście laurowe,
    ziele angielskie (4kuleczki),
    bulion,( tak aby przykryło mięso )
    sól, pieprz,
    olej do smażenia,



Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z szynki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso oczyść, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie ipaprykę . Duś pod przykryciem przez 40-50 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować