Gulasz z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy dokładne i kroimy w drobna kosteczkę.
2.Na kilku kroplach oleju rumienimy cebulkę a następnie dodajemy pieczarki.
3.Gdy już są podsmażone wtedy dodajemy pokrojone mięso. Smażymy wszystko razem aż do momentu gdy mięso będzie lekko zarumienione (a powstała z mięsa woda wyparuje). Następnie dolewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem około 20 minut, ciągle sprawdzając poziom wody i w razie potrzeby dolewamy niewielka ilość.
4.Gdy mięso jest już miękkie dodajemy papryki pokrojone i marchewkę dalej dusząc wszystko razem kilka minut (aż warzywa będą miękkie).
5.Na koniec doprawiamy papryka ostra i słodka, warzywkiem i pieprzem. W razie potrzeby zagęszczamy łyżką maki.
Komentarze