Gulasz z szynki

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz.

Dla wielbicieli miesa wieprzowego polecam pyszny gulasz z szynki, ktory mozna zajadac zarowno z ziemniakami, plackami ziemniaczanymi,z ryzem i kasza.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 0,5 kg mięsa z szynki wieprzowej,
    - opakowanie pieczarek,
    - duza cebula,
    - 2 szt. papryki,
    - 2 szt. marchewki,
    - olej,
    - kostka mięsna,
    - przyprawa typu kucharek czy warzywko,
    - papryka w proszku ostra i słodka,
    - łyżka maki,
    - świeża pietruszka.
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Szynki

Gulasz z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy dokładne i kroimy w drobna kosteczkę.
  • 2. Na kilku kroplach oleju rumienimy cebulkę a następnie dodajemy pieczarki.
  • 3. Gdy już są podsmażone wtedy dodajemy pokrojone mięso. Smażymy wszystko razem aż do momentu gdy mięso będzie lekko zarumienione (a powstała z mięsa woda wyparuje). Następnie dolewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem około 20 minut, ciągle sprawdzając poziom wody i w razie potrzeby dolewamy niewielka ilość.
  • 4. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy papryki pokrojone i marchewkę dalej dusząc wszystko razem kilka minut (aż warzywa będą miękkie).
  • 5. Na koniec doprawiamy papryka ostra i słodka, warzywkiem i pieprzem. W razie potrzeby zagęszczamy łyżką maki.
  • 6. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować