Gulasz z serc drobiowych

4.51 (203 ocen)

Gulasz jest sycący i pikantny. Robię go w zimie na rozgrzewkę.

Składniki:

  • * 1/2 kg serc drobiowych
    * 1 słoik marchewki z groszkiem
    * 1/2 słoika papryki konserwowej
    * 2 łyżki przecieru pomidorowego
    * 1 cebula
    * 2 łyżki mąki
    * 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    * 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
    * 1 łyżeczka zmielonego kminku
    * 1 łyżka majeranku
    * starta skórka z 1/2 cytryny
    * 2 szklanki wody
    * sól, pieprz
    * 4 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.51 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz  z serc drobiowych 1. Serca umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij w rondlu, przełóż do garnka. Na tym samym oleju przysmaż serca do momentu, aż będą lekko miękkie. Następnie dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek, i majeranek. Całość oprósz mąką. Wszystko wymieszaj i smaż jeszcze 2-3 minuty. Wlej 2 szklanki wody, dodaj sól, pieprz, skórkę z cytryny, paprykę pokrojoną w kostkę oraz groszek z marchewką. Wszystko zagotuj. Przykryj garnek i duś mięso aż do momentu gdy serca będą całkowicie miękkie. Na koniec przypraw gulasz papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować