Gulasz z serc

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem technikiem żywienia, ale pracuję w kwiaciarni. Komponuję różne dania, dodaję i ujmuję składniki, aż uzyskam właściwy smak.

Składniki:

  • 1 kg serc z kurcząt
    1 op. mrożonej marchewki z groszkiem
    1/2 kg pieczarek
    4-6 ząbków czosnku
    olej
    sól
    ostra papryka
    przecier pomidorowy
    bulion

Gulasz z serc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca gotujemy w bulionie, aż zmiękną, wyjmujemy, bulion odstawiamy.
  • 2. Serca kroimy na połówki. W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekany czosnek. Dodajemy serca, pokrojone pieczarki i mrożone
    warzywa. Dusimy, aż woda odparuje, dodajemy przecier i wlewamy tyle bulionu, aby składniki były przykryte. Przyprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy