Gulasz z polędwiczki z warzywami - dla dzieci

4.5 (201 ocen)

  • 35 min

Taki gulasz z polędwiczki 2 - 3 latek na pewno zje ze smakiem. Mięso jest mięciutkie, warzywa delikatne. Danie dostarcza dziecku niezbędnych witamin i minerałów. Oprócz drobiowego, gulasz z polędwiczki to najlżejsza wersja gulaszu.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 nieduża polędwiczka wieprzowa
    1 cebula
    1 marchewka
    1 kalarepka
    1 szkl. bulionu z kurczaka lub wywaru warzywnego
    sól do smaku - ¼ łyżeczki lub ewentualnie trochę więcej
    1 łyżeczka mąki
    pietruszka - natka do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Gulasz z polędwiczki z warzywami - dla dzieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewkę, kalarepkę i polędwiczkę (po oczyszczeniu z błon) również pokroić w kostkę.
    Na 1 łyżce oleju podsmażyć cebulę, dodać polędwiczkę, a gdy się zarumieni, dodać marchewkę, kalarepkę, bulion i sól - na razie około ¼ łyżeczki. Dusić 20 - 30 minut na małym ogniu. Całość posypać łyżeczką mąki, wymieszać, ponownie zagotować i spróbować czy nie trzeba doprawić.
    Podawać z kaszą, ryżem, bułeczką lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować