Gulasz z piekarnika

4.48 (145 ocen)

Mięsko jest mięciutki i soczyste.

Składniki:

  • 1 kg mięsa gulaszowego
    3 czerwone papryki
    1 kulka mozzarelli
    500 ml słodkiej śmietanki 12 %
    100 g serka topionego gouda
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę kroimy w plasterki i równomiernie rozkładamy na mięsie, posypujemy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

  • 2. Śmietankę podgrzewamy i topimy w niej serek gouda. Powstałym sosem zalewamy mięso. Na wierzchu układamy kawałki sera mozzarella.
  • 3. .Zapiekamy ok. 1 godziny w temp. 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować